Linkkataloger og samlinger - tilmeld link

Privatlivspolitik Bruger
Adgangskode

Opret bruger Opret bruger | > Glemt adgangskode?

» Vi anbefaler: Anti Explorator.com & Studiezone.dk
TOP 10 KATALOGER

NYESTE KATALOGER
TOP 10 BLOG

Sådan tager du snakken med din teenager om alkohol

Det er i dagens Danmark nærmest reglen snarere end undtagelsen, at teenagere i dag har et stort forbrug af alkohol. Det kommer af en ungdomskultur, der har udviklet sig i retningen af, at man får prestige af, at man ’tør’ at udfordre sine egne grænser. De grænser der skal udfordres er blandt andet, hvor meget og hvor meget forskelligt slags alkohol, man tør at drikke, og gerne med kort mellemrum. Hvis de unge i Danmark ikke vælger at lade sig udfordre af sine jævnaldrende til, at drikke en masse forskellig alkohol på én gang, kan de risikere at blive stemplet som kedelige og lavtstående i hierarkiet. Det er derfor vigtigt for de unge, at få den prestige det medfølger, at drikke alkohol.

Vær åben i din dialog

Det er vigtigt som forældre til en teenager, at man ikke udelukkende agerer belærende. Man skal give sin holdning til kende, men samtidig forholde sig med et åbent sind. Forældrene kan eksempelvis drage eksempler fra sin egen tid som ung, som teenageren kan relatere til. Derudover er det en god idé, at opdrage din teenager til at være et selvstændigt individ, der kan formå at stå imod et gruppepres. Ros derefter teenageren, hvis denne ikke lader sig påvirke af de jævnaldrendes pres. Sørg samtidig for, at lave en aftale med din teenagers ven eller veninde om, at de sørger for hinanden, hvis de skal til fest eller i byen.

Sæt dig ind i alkoholens påvirkninger

Det er en god idé, at sætte dig ind i, hvilke skadelige påvirkninger alkohol har, og forklare din teenager om det. Hvis din teenager ikke tror på, hvad du fortæller om alkoholens påvirkninger, kan du bakke det op med nogle statistikker om det. Du kan finde statistikker over både alkoholforbruget i Danmark, hvor mange der har et decideret alkoholmisbrug, samt hvilke sundhedsproblemer der følger med alkohol. Du kan evt. informere din teenager om følgerne af et stort forbrug af alkohol, når man er teenager. Herunder kan man komme ind på, hvor stor risici, der er ved denne form for livsstil så tidligt i livet, som nemt kan føre til et senere alkoholmisbrug. 

 

© Copyright 2009 - 2017, Linkkataloger.dk. Alle rettigheder reserveret.Sponsorer: > LeoCall > E-gear.dk > alt-til-windows.dk     Info: > Kontakt     > Sitemap