Linkkataloger og samlinger - tilmeld link

Privatlivspolitik Bruger
Adgangskode

Opret bruger Opret bruger | > Glemt adgangskode?

» Vi anbefaler: Seo-butler.dk & Studiezone.dk
TOP 10 KATALOGER

NYESTE KATALOGER
TOP 10 BLOG

Hvad er ransomware?

Når man snakker om virus på de digitale medier, vil det være umuligt at komme uden om begrebet ransomware. Ransomware er noget, som de fleste af os har hørt før i vores dagligdag – hvis ikke i en almindelig samtale, så i medierne. Men hvad betyder ransomware? Og hvorfor er det så stor en trussel?

Disse og flere til er spørgsmål, som mange stiller. Derfor har vi i denne artikel besluttet at klarlægge begrebet for dig, så du også forstår omfanget af truslen, samt hvad du som privatperson kan gøre for at forebygge den.


En ondsindet softwareNår der er tale om ransomware, er der tale om en ondsindet software, der har til hensigt at blokere for din adgang til dine filer på din computer. Før det er muligt for dig at få adgang til dine filer igen, vil hackere bag den pågældende ransomware som hovedregel opkræve en løsesum af dig.

Der er mange måder, hvorpå du kan tilegne dig en ransomware på din computer. Ofte kommer de fra ondartede links eller filer, der er blevet sendt med spammails. Du kan også helt ubevidst være kommet til at trykke på et link, der har en ransomware gemt i sig.


Allerede ramt?Mange ved ikke, hvad de skal gøre, hvis først de er blevet ramt af en ransomware. Nægter du at betale den krævede løsesum, kan du være sikker på, at de ikke låser op for dine data igen. Vælger du derimod at betale, kan du risikere, at hackeren ikke vil låse op alligevel og i stedet kræve flere penge. Der er to ting, som du kan gøre, hvis du er røget i fælden. Enten kan du gå til en IT-ekspert, eller du kan vælge at formatere din computer. Har du ikke en sikkerhedskopi af de filer, der ligger på din computer, vil det være dumt at formatere. Når du formaterer, går alt på din computer nemlig tabt. I sådan et tilfælde er det bedre at forsøge med en IT-ekspert. De har nogle gange en løsning på problemet.


Sådan beskytter du digFørst og fremmest er den en god ide at sørge for at installere et godt antivirusprogram – vælg gerne et, der er anerkendt, selvom det koster penge. Sådan et program er nemlig bygget til at holde ransomware og andre trusler ude af systemet. Sørg for at holde programmet opdateret, da det på den måde sørger for at holde alle sikkerhedshuller lukkede.

For noget andet er det vigtigt, at du er forsigtig, hvis du modtager mistænkelige mails. De fleste ransomwares stammer nemlig fra de såkaldte falske mails, hvilket er hackere, der udgiver sig for at være store firmaer som din bank, Skat, Nets eller noget fjerde. Du kan være sikker på, at disse firmaer aldrig vil bede dig om at installere noget eller opgive en kode til dem. Møder du en mail, der gør dette, er det bedst at slette den – forsøg at gøre det, uden at åbne den pågældende mail. Tryk heller aldrig på et link eller en fil i sådanne mails.
© Copyright 2009 - 2017, Linkkataloger.dk. Alle rettigheder reserveret.Sponsorer: > LaptopWorld.dk > Madskristensen.dk > Alt-til-Windows.dk     Info: > Kontakt     > Sitemap