Linkkataloger og samlinger - tilmeld link

Privatlivspolitik Bruger
Adgangskode

Opret bruger Opret bruger | > Glemt adgangskode?

» Vi anbefaler: Seo-butler.dk & Studiezone.dk
TOP 10 KATALOGER

NYESTE KATALOGER
TOP 10 BLOG

Guide til din energirenovering

Der er mange gode grunde til at energirenovere. Det er ofte et omfattende foretagende, men udbyttet er til gengæld også til at tage og føle på. Først og fremmest bistår en energirenovering til et bedre miljø. Til sammenligning med nybyggeri skåner du virkelig det efterhånden skrantende miljø.

Der er andre fordele end et bedre miljø. Du får et bedre indeklima, der virkelig vil forhøje din livskvalitet. Parolen om at boligen er en vigtig del af din tilværelse, holder i rigtig mange tilfælde stik. Du bør derfor overveje en energirenovering. Læs videre i det følger og få inspiration til, hvordan din energirenovering skal udarte sig på bedste vis.

Forslag til energirenoveringstiltag

Overordnet set inddeler man energirenovering ind i to kategorier: Boligens klimaskærm og diverse installationer.

Boligens facade også kaldet klimaskærm

Kort fortalt bliver boligens klimaskærm kategoriseret ved at være det element, der adskiller ude- og indemiljøet. Et af de mest effektive tiltag hertil er at foretage en hulmursisolering. Som navnet antyder, er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Hertil sprøjter du såkaldt papiruld ind. Papiruld er et nyt stof, der på meget effektiv måde isolerer din bolig. I modsætning til hvad rigtig mange tror, så er en hulmursisolering forholds hurtigt overstået, og det koster bestemt ikke det hvide ud af øjnene.

Et andet muligt tiltag er en udskiftning af vinduer og døre. Specielt vinduer har det med at være et svagt led i forhold til at holde på varmen. Hvis vinduerne er gamle og ikke isolerer ordentligt, vil du virkelig spilde en masse varme. Ved at få en ordentligt entreprenør til at tage sig af dette problem, vil du virkelig optimere din boligs energiforbrug.

Når du er i gang med en energirenovering, skal du ikke glemme de æstetiske tiltag. boligens ydre og facade er det første man ser, når man kommer på besøg. Vi ved alle sammen, hvor svært det er at fjerne et dårligt førstehåndsindtryk. Sådan er det også med boligen. Eksempelvis, hvis din boligs fliser udenfor er fyldt med alger, giver det et virkelig dårligt indtryk. Hvis det er tilfældet, skal du derfor virkelig overveje fliserens. Efter bare tre uger vil du virkelig kunne se en forskel.

En anden vigtig del af husets isolering er kælderen. Rigtig mange med en dårlig isolering hertil oplever fugt i kælderen. Fugt i kælderen kan ikke bare være fatalt for helt boligens fundament, men det kan også resultere i et rigtig dårligt indeklima. Det kan derfor være en god idé at være proaktiv og forebygge, inden uheldet er ude, eller komme det til livs hurtigst muligt, hvis det allerede er en realitet.

Diverse installationer

Hvis du vil gå ’all-in’ i din energirenovering, skal du overveje en implementering af et solcelleanlæg. Hvis du installerer nok solceller, kan du nærmest gå hen og blive selvkørende med elektricitet. Anlægget er dyrt, men vil betale sig tilbage efter mellem 5-10 år.

Af mindre tiltag kan du vælge at udskifte radiatorventiler og termostatstyringer med nogle nye, og mere energioptimerende af slagsen. Disse tiltag vil ikke tage meget mere end et par timer at gennemføre, men vil virkelig mærkes på dit varmeforbrug.

Finansiering af din energirenovering

En af de mange grunde til det er så populært er, at der fra regeringens side er kommet et øget fokus på at støtte tiltag, der skåner miljøet. Der er altså kommet bedre finansieringsmuligheder. Det skal du udnytte!

Først og fremmest er det med meget lavere renter blevet mere attraktivt at låne penge i banker og realkreditinstitutter. De billigste realkreditlån har dog en væsentlig lavere rente end de billigste banklån. Til gengæld er oprettelsesgebyret højere. En tommelfingerregel lyder på, at du skal låne over 250.000 kroner, før det kan svare sig at låne penge hos realkreditinstituttet.

En anden mulighed er at blive finansieret gennem vilkårlige energiselskaber. Denne proces skulle ikke være særlig bureaukratisk og besværlig, som man ellers sagtens kunne forestille sig.

Slutteligt, kan du blive finansieret ved at søge om håndværkerfradrag. Det er dog som regel din bygge-entreprenør, der står for udarbejdelsen af denne ansøgning. 

 

© Copyright 2009 - 2017, Linkkataloger.dk. Alle rettigheder reserveret.Sponsorer: > LaptopWorld.dk > E-gear.dk > alt-til-windows.dk     Info: > Kontakt     > Sitemap