Linkkataloger og samlinger - tilmeld link

Privatlivspolitik Bruger
Adgangskode

Opret bruger Opret bruger | > Glemt adgangskode?

» Vi anbefaler: Seo-butler.dk & Studiezone.dk
TOP 10 KATALOGER

NYESTE KATALOGER
TOP 10 BLOG

Fire vigtige regler når vinterferien går gennem Europa

Går kør-selv-turen mod Europas snebeklædte bjergtoppe i vinterferien? Så læs med her om fem vigtige regler, I bør kende, inden I triller afsted mod en eventyrlig vinterferie. 

Hav styr på afgifterne og klistermærkerne

I Danmark har vi kun vejafgift ét sted i landet: Storebæltsbroen. Men det er altså anderledes i mange af de europæiske lande. I Frankrig kører man ind og ud af vejanlæg, hvor man løbende betaler afgifter for den strækning, man netop har kørt på. I Schweiz og andre lande skal man derimod forsyne bilens forude med et lille klistermærke, der fortæller, at man har betalt for at køre på vejene. Sådanne mærker kan købes for omkring 400 kroner hos blandt andet FDM. Hvis I ikke har fået købt det hjemmefra, kan de også erhverves hos de respektive grænseovergange. For én ting er sikkert: I får ikke lov til at køre rundt uden at have betalt. Så tjek op på, hvilke lande jeres rute går igennem hjemmefra, og undersøg, hvordan reglerne for vejafgifter lyder.

Regler om vinterdæk

I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk, men alle myndigheder anbefaler det. Lige så vel er der forskellige regler om vinterdæk i de europæiske lande. Derfor er det en rigtig god ide at helgardere jer og bilen ved at montere vinterdæk lige meget hvad. En tommelfingerregel siger, at der skal være mindst 3 mm dækmønster tilbage på dækket, for at kvaliteten stadig er i top. Mangler du et sæt nye vinterdæk til bilen, kan de købes på www.daek-online.dk, så bliver de leveret direkte til din dør.

Husk passet

Når I triller ud på de europæiske motorveje, er det vigtigt, at I har pakket passet ned også. Det er der to grunde til. Den ene er, at vi i Danmark har indført midlertidig grænsekontrol grundet de store flygtningestrømme, som Europa har set de seneste par år. Det betyder i praksis, at de danske grænser i dag er bevogtet med hjemmeværn og politi, og alle, der krydser grænsen, skal fremvise pas og dermed identifikation, såfremt de bliver bedt om det. Det er dog sjældent, at danske familier, der blot er på vej på skiferie, bliver vinket ind til siden, men det hænder. Og derfor er det vigtigt, at alle mand har pas med. Man kan nemlig få en bøde, hvis man ikke kan fremvise det.

Den anden grund skyldes, at hvis der skulle ske en ulykke, eller I på anden vis skal i kontakt med de lokale myndigheder i et europæisk land, så vil de ofte bede jer om at vise jeres pas. Så husk passet!

Forbered jer mod vejret

Især hos vores nordlige venner i Sverige og Norge er vintervejret noget voldsommere, end det pjask vi ser i Danmark. Derfor bør I som minimum have monteret vinterdæk. Derudover gør I klogt i at have et par snekæder liggende i bagagerummet samt en orange advarselstrekant, så I kan ses af andre bilister, hvis uheldet skulle være ude. Det er nemlig altid vigtigt at prioritere sikkerheden, når man er på kør-selv-ferie. Så sørg for at forberede jer på det meste.

© Copyright 2009 - 2017, Linkkataloger.dk. Alle rettigheder reserveret.Sponsorer: > LaptopWorld.dk > Madskristensen.dk > Alt-til-Windows.dk     Info: > Kontakt     > Sitemap